Gestalt Oslo, Samtaleterapi & Gestaltterapi

@gestaltoslo

Post Pandemi

Vedr. Smittevern

Gestalt Oslo forholder seg fremdeles til FHI retningslinger for å kunne ta imot klienter fysisk i terapipraksisen.
Noen klienter ønsker heller terapi via videokonferanse eller telefon, det er selvfølgelig også mulig.

Velkommen!

Begrenset kapasitet

På grunn av økt pågang, har jeg noe begrenset kapasitet for online bestilling - du er velkommen til å ta kontakt via mail for å evt sjekke om jeg kan ta imot deg.

Alt vel !

autumn-3186876_1920

A new 2021

Beginning of the year, new goals and regimes seems to be a hot topic these days. In my opinion, one good thing with all these endeavors of self improvement, is the fact that there is a general acceptance of failure 😅. In times of isolation, this might be an opportunity to explore your solitude, how you perceive yourself and your relationships, what is essential for your wellbeing, your needs and desires?

Care about your mental health, embrace yourself and your surroundings with openness, patience, compassion and love.
I will at least try


Jan 21, Bob Marley

MVA 25% Mental helse

Varslet prisøkning fra Jan. 2021:


Dessverre så har det i statsbudsjettet for 2021 blitt vedtatt at komplementær og alternativ behandling nå skal betale 25% MVA, dette innbefatter psykoterapi.
Det er vanskelig å forstå at dette er noe myndighetene ønsker, det er store utfordringer innen psykisk helse, svært lange ventetider, vanskelig og få et tilrettelagt tilbud etter brukers behov mm..
Norsk Gestaltterapeutforening & Norsk Forbund for Psykoterapi som jeg er tilknyttet jobber aktivt videre for å finne en løsning til beste for våre klienter og sine medlemmer, men slik saken står i dag er det intet unntak for gestaltterapeuter.
Jeg vil vurdere en etisk prissetting for studenter, trygdet og de utenfor arbeidslivet, ellers ser jeg meg også nødt til å justere prisene iht MVA plikten som innføres fra 1.1.2021.

Smittevern

Vedr. Smittevern, Covid 19/Corona.


Gestalt Oslo forholder seg til FHI retningslinger for å kunne ta imot klienter fysisk i terapipraksisen. Noen klienter ønsker heller terapi via videokonferanse eller telefon, det er selvfølgelig også fremdeles mulig.

Gestalt Oslo, kan ta imot klienter fysisk under følgende forutsetning:

  • Behandlingen kan ytes på minimum to meters avstand
  • Det må ikke foreligge symptomer på luftveisinfeksjon
  • Det må ikke være risiko for dråpesmitte
  • Ingen av partene er pålagt karantene/isolasjon

Ref: FHI
Virksomheter som utfører komplementær og alternativ medisin

Skal folk fortsatt ha tilgang til terapi?


Mental helse er en økende utfordring, spesielt blant våre unge, regeringen sier de vil satse på et godt og variert tilbud innen psykisk helse, WHO oppfordrer til å tilrettelegge for komplementær behandling - da er det helt utrolig at vår regjering har fremmet forslag om å begrense behandlingstilbud for de med svak økonomi ved å legge til 25% moms på Gestalt psykoterapi (og andre alternative behandlingsformer) ......

Forstå det den som kan, eller er det så enkelt at regeringen faktisk IKKE ønsker å prioritere psykisk helse?

#psykiskhelse #rødt #Høyre #helseminister #bernthøie #gestaltterapi #venstre

www.mvafribehandling.no
Gestalt Oslo & Easy Practice

Som gestaltterapeut er det også viktig og ha orden på det administrative, kunne tilby online booking, sikkert data system osv. Jeg har over tid blitt trofast bruker av EasyPractice systemet til alt dette, det har funket veldig bra for min praksis.
Det er derfor med stolthet at jeg nå er blitt promotert på deres hjemmesideHappy..

Sjekk det ut!

https://easypractice.net/nb/casestudies/kim-hough/ 


Screenshot Easypractice

25% Moms tillegg på alternativt.

Hvorfor vil AP øke priser for komplementære helsetilbud?Høringsforslag:

Hørings svar med kjønnsperspektiv:

Regjeringen med Ap i spissen ønsker å legge til 25% moms på Gestaltterapi og andre komplementære helsetilbud - veldig lite gjennomtenkt når det er et stort antall i befolkningen som ikke engang får tilgang til nødvendig psykisk helsehjelp eller at de som får det må som oftes vente min. 6-12 mnd. (ref.Helfo)..

Som flere brukere erfarer er at, psykolog, psykiater via Bup, Dps eller annen offentlig instans, faktisk ikke er det rette tilbud for alle, at vi er forskjellige individer som trenger et mangfoldig tilbud, spesielt innen mental helse.
Så hvorfor gjøre eksisterende gode tilbud innen mental helse mindre tilgjengelig for de som ønsker dette og har nytte av det? Min erfaring er også at flere av mine yngre klienter setter stor pris på og foretrekker en mer gestaltisk (holistisk) tilnærming til å håndtere sine psykiske utfordringer.
En siste ting som forundrer meg er at jeg ikke kan se at AP sin leder Jonas Gahr Støre har hatt noen innvendinger til at partikollegaer fremmer et så unyansert forslag, når han faktisk har svært god kunnskap om gestaltterapi ved å være i nær relasjon med en etablert gestaltterapeut? Kan jo få tanker om at AP blir mer og mer fjernet fra hva vanlige folk faktisk ønsker og har behov for!

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Trykk OK for å godta!